Årsrapport fotballgruppen 2022

Styrets sammensetning:

Leder                                       Stig Gisle Lunde

Nestleder/Kasserer                 Ann-Kristin Markussen

Sekretær                                 Mari-Janne Remme

Styremedlem                          Kent Bjarte Træen

Dame/Jenteansvarlig             Celine Erichsen

I sesongen 2022 hadde vi 34 lag påmeldt i serien. Fordelt på 20 lag i barnegruppen, 8 lag i ungdomsgruppen og 6 lag for voksne. Medlemsmassen er noe nedadgående.

 

Det er blitt avholdt 5 styremøter og 2 barne- og ungdomsmøter.

A-lagene våre på dame- og herresiden har blitt trent av: Odd Ragnar Øhlen a-lag damer, Trond Pettersen, Stian Bjelland og Aleksander Kvalheim a-lag herrer.

Det ble i 2022 endelig gjennomført en hel sesong etter 2 år med korona. A-laget damer gjorde en flott sesong og kom på en fin 3.plass i 3.divisjon. De deltok også i Vinterserien der de røk i kvartfinalen og i KM-cup der de røk ut i runde 2.

A-lag herrer startet sesongen med å ryke ut i kvaliken for NM mot Frøya. I serien gikk det også tyngre enn i 2021, en 7.plass og en sesong som raskt bør gå i glemmeboken ble fasiten. Noen gode perioder på vår og høst gjorde at sesongen ikke ble helsvart.

Det positive med sesongen var at flere unge Lyngbø gutter fikk sine første minutter på a-laget.

B-lag damer 5. div ble også ledet av Odd Ragnar Øhlen. De var med i opprykks kampen helt til det siste, men måtte se seg slått på målstreken av et godt Smørås lag.

B-lag herrer 7. div ble ledet av Stian Bjelland. Laget besto stort sett av juniorer og guttespillere. De var også med i kampen om opprykk helt til siste minutt. Et mål av Østsiden Askøy 2 5 min på overtid tok fra de opprykket dessverre.

Gutter 19-1 ble ledet i vårsesongen av Tommie Pettersen. Her kunne nok treningsviljen vært større, men mange gode fotballspillere var det der og de fikk en plass midt på tabellen i 2.div.

Gutter 19-2 ble ledet av Luis Acevedo og Aleksander Larsen. Deres viktigste fokus var det sosiale. I seriespillet ble det på våren en uavgjort og en seier i 3.div.

Pga alderssammensetningen i gruppen, vilje til å stille opp og manglende kontingentinnbetalinger ble begge junior lagene trukket før høstsesongen. De som viste interesse, fikk spille i 7. div.

Gutter 16 ble trent av Stig Gisle Lunde. Etter å ha vunnet 2.div året før prøvde de å kvalifisere seg til 1. div. Her røk de på målforskjellen. Dette preget nok guttene i vår sesongen og de endte på en 4. plass med 16 poeng, men med den beste målforskjellen i avdelingen.

Årets høydepunkt var Dana cup og selv om det ikke gikk så godt sportslig var det sosialt en suksess. Høstsesongen endte med 2 seire 2 uavgjorte og 5 et måls tap.

Gutter 15 ble trent av Lasse Kahrs. De fikk en tøff vårsesong i 2.div og med kun 7 poeng ble det nedrykk til 3. div. Årets høydepunkt var Dana cup der de fikk bo i gymsal med G 16. Her var den

sosiale gevinsten større enn den sportslige suksessen. Høstsesongen i 3. div endte med 5 seire 2 uavgjorte og 3 tap.

Jenter 15 er et samarbeidslag med Frøya. Fra Lyngbø er det John Eirik Tetlie som har treneransvaret. I vårsesongen fikk de en fin 3 plass i 2. div med 6 seire 1 uavgjort og 2 tap. Årets høydepunkt var Sør cup i Kristiansand. Der vant de b-sluttspillet etter en spennende finale mot Gulen. Høstsesongen endte motsatt av vårsesongen med 2 seire 1 uavgjort og 5 tap.

Jentene deltok også i Regy cup i Haugesund.

Gutter 14 ble i vårsesongen trent av Øystein Olsnes, mens to ungdommer, Jonas Loy Enger og Benjamin Skjelvik tok over styringen på høsten. Guttene gjorde en fin vårsesong i 2. div med 4. plass 5 seire 1 uavgjort og 3 tap. På høsten gikk det litt tyngre med 3 seire 1 uavgjort og 5 tap i 2. div. Årets høydepunkt for guttene var Haugesund cup i desember der de røk ut i kvartfinalen på straffer.

Jenter 13 er et samarbeidslag med Frøya. Fra Lyngbø er det Bjørn Selvik som har treneransvaret. På vårsesongen ble det 5 seire 1 uavgjort og 4 tap. Jentene deltok sammen med J15 i Sør-cup. De deltok i 14 årsklassen og tapte b-finalen mot Faaberg. På høsten fikk de det tøft 1 seier på ni kamper.

Gutter 13 ble trent av Stig Lunde. På vårsesongen ble det 4. plass i 2. div med 4 seire og 3 tap. På høsten ble det litt tøffere 2 seire, 1 uavgjort og 6 tap ble fasiten. Laget deltok i Varegg cup på våren og Lagune cup på høsten.

Fotballstyret har over mange år sett at frafallet i ungdomsfotballen er tiltagende. Det gjør det utfordrende for klubber på Lyngbø sin størrelse å stille lag da ungdommene våre beveger seg over til 11er fotball. Det ble for to år siden inngått et samarbeid med Frøya på jentesiden det året de begynner på ungdomskolen. Det har for jentene vært positivt både sportslig og sosialt. Fra 2023 vil det også bli inngått et samarbeid på guttesiden fra det året de begynner med 11 er. I første omgang vil det gjelde for G14 og G 15. Vi håper dette vil være positivt både sosialt og sportslig for guttene. Samarbeidet med Frøya håper vi skal gjøre begge klubbene bedre rustet til å ta vare på guttene og jentene våre og holde dem i idretten så lenge som mulig.

Barneavdelingen vår består av 20 lag fra 6 – 12 år. 4 jentelag og 14 guttelag. Her er aktiviteten høy og mottoet er at alle skal være med.

Alle lagene i barneavdelingen har i år deltatt i seriespill samt en rekke cuper gjennom året. Vi hadde blant annet en rekke lag med på Vosscup som ble arrangert for første gang på tre år.

Det ble arrangert fotballskole første uke i skoleferien. Her var det fullt 100 gutter og jenter i alderen 6 til 12 var i aktivitet 6 timer hver dag. Tommie Pettersen og Ivar Halland hadde ansvaret på feltet. Sammen med instruktører fra egen ungdomsavdeling gjorde de en flott jobb med å skape fotballglede hele uken.

I september ble det startet nye lag for gutter født i 2016, ca. 20 gutter og ca.10 jenter meldte seg til tjeneste for Lyngbø.

Det ble i slutten av november arrangert avslutninger for små og store. Der ble det delt ut medaljer til samtlige spillere i barnefotballen. I ungdomsgruppen ble det delt ut pokaler for beste spiller og en fair player i vært års trinn.

Veteranavdelingen er fortsatt stor. Her er det de eldste som er best på å trene med et godt treningsoppmøte på tirsdager. Veteran 50 ble kretsmester igjen etter en svak sesong året før. For ungdommene i 40 klassen ble det bare nesten. De ble slått av Brann på målforskjell.

Lyngbø, 25.01.2023

Fotballstyret

Stig Gisle Lunde