#jegstøtterregnbuen

Se video nederst i saken!

I byer og land over hele verden feires Pride i juni-måned. Som en del av årets markering, har Raballder Håndball laget en egen kampanje rettet mot idretten, #jegstøtterregnbuen. Kampanjen har som mål å skape åpenhet og fjerne tabuet rundt LHBT-personer i idretten, og sammen med Raballder Håndball håper Lyngbø SK at klubber og lag i alle norske særforbund vil ta del i kampanjen.

– Idrettens motto er “Idrettsglede for alle”, og vi vil utfordre idretten til å leve opp til det, sier Kristian Nicolai Stakset-Gundersen, leder i Raballder Håndball. Han mener at idretten trenger flere heterofile forbilder som viser at alle er velkommen.

– De fleste av de få som står frem som skeive i idretten, får nesten utelukkende positive opplevelser. Det er ofte frykten for reaksjonene, og ikke reaksjonene i seg selv, som er problemet. Mange skeive idrettsutøvere har en frykt for hvordan det vil påvirke alt fra vennskap, samhold og garderobekultur, til medieoppmerksomhet, supporterstøtte og sponsorinteresse, dersom de skal stå frem. Det gjør at mange skeive, og spesielt mannlige, idrettsutøvere velger å leve et liv i skapet, eller at de gir seg med idretten allerede i ung alder.

Alle er velkommen i Lyngbø SK

Det er viktig å sette søkelys på inkludering i idretten. Idretten skal være en arena der alle føler seg velkommen. Det skal ikke herske tvil over hvilke mennesker som er velkommen i Lyngbø Sportsklubb. ALLE er velkommen i Lyngbø SK.

Et menneske er et menneske. Vi er alle mennesker, samtidig som at vi er forskjellige på noen områder, men det hadde blitt fryktelig kjedelig om alle var helt like. Det grunnsynet skal vi ha med oss i alt vi gjør, også utenfor idretten.

Vi må aldri glemme at vi er barn av samme klode!