Pangdebut for Lyngbø Cup

For nordmenn, og spesielt bergensere, er det tradisjon å dra på hytten eller fjellet når vinterferien endelig har kommet. Men hva med dem som ikke drar på hytten eller fjellet i vinterferien? Kan vi ikke arrangere en turnering for dem? Det var tanken som slo til under en tilfeldig idémyldring i håndballstyret. Plutselig var Lyngbø Cup en greie og planleggingsfasen var begynt!

Vårt slagord for turneringen var at det skulle være kamp på banen og lave skuldre utenfor. Dette ble godt mottatt blant de andre lagene og dialogen mellom lagene ble nettopp slik. I utgangspunktet skulle det være tre årsklasser for både jenter og gutter; 11, 12 og 13. Dessverre endte det noe redusert fra den originale planen, men det hadde ingen konsekvens for selve arrangementet. Det ble spilt lekker håndball og servert flere fine skåringer samt redninger, og det var ingenting å si på innsatsen på parketten. Mellom kampene kunne lagene og foreldre ta seg en matbit i kiosken der blant annet LERØY stilte med deilig sushi og sushi wraps.

Gruppespillet i de to J13-puljene var jevnt. Å komme seg til et “sluttspill” var første gang for våre Lyngbø-jenter. Dessverre var det en litt sakte start på dagen med to tap, men det revansjerte de med en seier på 19-2 mellom gruppetreerne. På grunn av litt frafall hadde J13 behov for assistanse fra J12, men det viste seg å være en utmerket måte å få spillerne til å bli bedre kjent med hverandre på og skape lagfølelse!

Dagen gikk fort og plutselig var det tid for “finale”. Vadmyra mot Løv-Ham. Blått mot grønt. Til slutt var det laget fra «Loddiken» som tok det lengste strået og vant. Gratulerer så mye! Lyngbø Cup-diplom ble delt ut og vinnerne fikk en pizzakveld med laget sponset av Pizzabakeren Nøstet. Hjertelig takk til dem!

Så var det over for denne gang, og vi regner med at alle kjenner på kroppen at en lang dag er over. Til slutt vil vi rette en stor takk til foreldre og andre som bidro med dugnadsjobbing. Det kan aldri sies nok!

Turneringen var en dugnad for ungdomsidretten i Lyngbø SK Håndball, og vi hadde et håp om at det skulle skape litt engasjement. For vår del er det bra at allerede nå er det en jente til som vil begynne på håndball igjen, og da kan vi konkludere med at det var en suksess. Vi kan allerede nå meddele at vi gleder oss til Lyngbø Cup 2023 i enda større og bedre utgave!