A-laget med opprykk i sikte

I starten av august, to uker før seriestart, skrev en frustrert Trond Pettersen et innlegg på A-lagets interne Facebook-gruppe. – Gruppen var ikke samlet. Vi visste ikke hvem som skulle være med i sesongen som ventet. Jeg gjorde det klart at det ikke var sikkert at jeg sto på sidelinjen i seriestarten dersom ting ikke endret seg, sier Trond Pettersen, som har vært trener i klubben i en årrekke.

Det var gjerne ikke den mest optimale sesongoppkjøringen, men A-laget har virkelig tatt seg i nakken og imponert. Siden sesongen i 4. divisjon startet først i høst, er serieopplegget helt annerledes enn normalt. Divisjonen er delt i fire avdelinger på seks lag som spiller hjemme-borte mot hverandre, totalt ti kamper for hvert lag. Deretter møtes vinnerne av avdelingene til en opprykksserie. Fire lag spiller hjemme-borte, totalt seks kamper per lag, og de to beste rykker opp. Seriespillet er nå over, og det ble til 9 seire og 1 tap – noe som gir topplassering på tabellen og mulighet for å spille om opprykk til 3. divisjon!

Terminlisten for opprykksvalifiseringen ser slik ut:

  • Frøya-Lyngbø, 23.10.2021 kl. 1400, Frøya idrettspark
  • Lyngbø-Bergen Nord, 27.10.2021 1900, Lyngbø Idrettspark
  • Lyngbø-Bremnes, 30.10.2021 kl. 1500, Lyngbø Idrettspark
  • Lyngbø-Frøya, 06.11.2021 kl. 1500, Lyngbø Idrettspark
  • Bergen Nord-Lyngbø, 10.11.2021 kl. 1900, Salhus Kunstgress
  • Bremnes-Lyngbø, 13.11.2021 kl. 1500, Olvondo Stadion
– Vi går inn i det med glimt i øyet, sier trener Trond Pettersen.

– Sesongen i år har vært intensiv og kort. Etter en kamppause på 16 måneder var vi spent på hvordan vi som lag ville fremstå. Derfor var det imponerende at laget vant 9 kamper på rad der vi i mange kamper fremstod som et lag der alle spillerne bidro og var lojal mot kampplan og spillprinsippene våre. Det har vært suksessformelen i høst. Med skader og sykdom har vi hatt anledning til å rullere og samtidig være et solid fotballag som har spilt mye god Lyngbø-fotball. Spillergruppen er en fin blanding av rutinerte og unge spillere slik at treningshverdagen vår er god og stor konkurranse om plassene på laget. Kvalifiseringsspillet går vi til med glimt i øyet og uten press med et ønske om å vinne nok kamper til å bli blant de to beste lagene som et opprykk krever. Bremnes er nok favoritt med Frøya eller Bergen Nord som favoritt til å bli nummer to i de flestes øyne, men vi kommer til å selge oss dyrt i hver kamp. Vi håper å se mange Lyngbø-supportere på kampene de neste tre ukene, sier trener Trond Pettersen om den viktige perioden som står foran dem.

Oppfordringen er dermed klar – kom på kamp og støtt guttene i kampen om opprykk!